Wakkere Noordwijker Kies Wijzer

In onderstaande grafiek vindt u de positionering van de politieke partijen in Nieuw Noordwijk. Bron: Kieswijzer

Waar staan de politieke partijen in Noordwijk

U zult erover verbaasd zijn wat de echte positie van de partijen in Noordwijk is. Voor de kenners is het wel bekend: PUUR zit met GroenLinks en PvdA in de “linker” en progressieve hoek. Maar weet u als burger die gaat stemmen dat ook?

De kieswijzer wordt samengesteld op grond van het standpunt van de partijen over een reeks van zaken waar een Gemeente mee te maken heeft. Dit varieert van meer bebouwing op het strand, tegengaan van verpaupering, meer sociale woningbouw tot handhaving van regelgeving, bijvoorbeeld overlast in wijken. Het is een onafhankelijke positiebepaling van de partijen op basis van haar eigen programma’s.

Hoe stemde de politieke partijen in Noordwijk?

Als we kijken naar het stemgedrag van de partijen in de afgelopen periode is het duidelijk dat de positie van PUUR in het schema klopt met het stemgedrag over allerlei onderwerpen in de Gemeenteraad. Het waren altijd de partijen PvdA en GroenLinks die met PUUR meestemden. Als PUUR nog wat stemmen nodig had werd D’66 vaak bereid gevonden de helpende hand te reiken. Zo ook Lijst Salman. Deze partij probeerde overigens meer dan de andere “onder het juk van PUUR” vandaan te komen. Kort geleden werd bij een stemming over één van de wethouder van PUUR, met succes, door PUUR druk uitgeoefend op D’66, zodat de motie tegen de wethouder werd verworpen.

Neem contact op met Noordwijk Transparant

Het laatste nieuws

Deel deze pagina op uw social media en verspreid het tegengeluid!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top