Collectief “Transparant Bestuur Noordwijk’ geeft persverklaring n.a.v. omstreden document

Collectief ‘Transparant bestuur Noordwijk’ laat in een persbericht weten dat het zich beraadt op juridische stappen. De aanleiding is het omstreden document waar de gemeente Noordwijk recent een verklaring over heeft afgelegd. Het collectief laat weten dat het omstreden document over ondermijning democratie een wraakactie blijkt te zijn van politieke partij PUUR.
De Gemeente Noordwijk distantieert zich nadrukkelijk van het gepubliceerde document ‘Ondermijning van de democratie in het lokaal bestuur in Noordwijk’. Het document is een schokkend voorbeeld van machtsmisbruik door (voormalige) bestuurders en politici. De openbaarmaking is een eerste stap om opdrachtgevers, auteur en verspreider(s) van dit document ter verantwoording te roepen voor hun pogingen om kritische burgers en ondernemers het zwijgen op te leggen.

Het is een belangrijke (eerste) stap dat de gemeente stelt dat ‘Ondermijning van de democratie in het lokaal bestuur in Noordwijk’ geen officieel rapport van de gemeente is. Er is bovendien geen zorgvuldig en onafhankelijk onderzoek aan vooraf gegaan. Het document staat vol loze beschuldigingen en schandalige insinuaties en is zonder hoor/wederhoor opgesteld. Wie het leest kan uitsluitend concluderen dat het schokkend eenzijdig is en dat het met name is geschreven om diegenen die het vorige Noordwijkse college onder leiding van de politieke partij PUUR kritisch hebben gevolgd, te beschadigen. Tevens is sprake van een ‘politieke afrekening’ met prominente leden van het CDA en de VVD. Deze partijen zaten in de betreffende periode 2014-2018 in de oppositie.

Neem contact op met Noordwijk Transparant

Het laatste nieuws

Deel deze pagina op uw social media en verspreid het tegengeluid!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top